Bridges BarBistro

In het voormalige stadhuis aan de Oudezijds Voorburgwal is sinds 1992 hotel The Grand gevestigd.
Onlangs is restaurant Bridges, gehuisvest in de vroegere personeelskantine van dit oude stadhuis, verbouwd. Daar kun je nu ook zonder eetafspraak terecht voor een kop koffie of een goed glas wijn in Bridges BarBistro.

‘Door de voormalige rokersruimte bij het restaurant te betrekken is er een mooie ruimte ontstaan met een prachtige marmeren bar’, legt marketing manager Anne-Claire Koopman uit. ‘De tuin is als het ware naar binnen gehaald via de glazen pui.’
Er zijn veel planten. De banken zijn bekleed in een bladgroene kleur. Koopman: ‘Er miste nog een plek waar je de hele dag kon aanschuiven. Nu kun je vanaf ’s morgens al terecht voor een kopje koffie en eventueel een croissantje, of ’s middags voor een mooi glas wijn.’
Uiteraard zijn ook niet-eters welkom, maar de kaart is echt de moeite waard. Daarop staat een mix van nationale en internationale bites, allemaal uit de keuken van sterrenchef Andrès Delpeut.

Exclusief
Naast de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal geldt de beroemde muurschildering ‘Vragende Kinderen’ van Karel Appel als de Mona Lisa van het restaurant. Ook in het bistrogedeelte hangen schilderijen in Cobrastijl. Ze zijn te koop, gezien het prijskaartje aan ieder schilderij.
Koopman straalt als ze het meest bijzondere onderdeel van het restaurant toont: de chef’s table, die een exclusieve plaats biedt aan maximaal zes gasten. ‘Dat is een in Nederland betrekkelijk onbekend fenomeen’, zegt Koopman. ‘Je zit letterlijk in de keuken. Alles wat er zich achter de schermen in de keuken afspeelt, is vanaf deze plek te horen en te zien.’ Uiteraard is een reservering verplicht.

https://www.bridges-amsterdam.nl/

Geen reactie

U kunt geen reactie achterlaten

VOLG ONS OP