De Laloli-ladies

Grimburgwal 13 is zo’n typisch Amsterdams smal grachtenpandje met stoepje op en trappetje af. In de kleine maar heel overzichtelijke winkelruimte van de drie zussen Sandra, Monique en Marianne van Driest zijn de tulpenbroches een absolute topper. Niet alleen voor de toerist. Ook de Amsterdammer weet de weg naar de winkel te vinden.
De drie zussen staan bekend als de Laloli-ladies. Laloli is de achternaam van hun half Italiaanse moeder. Van haar hebben zij ook de creatieve genen geërfd.

In 1985 opende hun moeder een winkel aan de Kostverlorenkade. Daarna volgde een mooi winkelpand op Kinkerstraat 334. En vanaf 2005 verkopen Sandra, Monique en Marianne hun sieraden op de Grimburgwal.
Alle drie doorliepen ze de Vakschool Schoonhoven om zich daar te bekwamen in het bewerken van goud en zilver, maar ook koper, messing of een combinatie van de edele en onedele metalen.
Als goudsmid maken ze graag betaalbare sieraden. Natuurlijk zitten daar uitschieters naar boven bij. Het zijn vaak sieraden met een twist, die je zomaar even op een ander been zetten. Ze maken hun sieraden in het grote atelier in de Kinkerstraat.

Monique en Sandra hebben veel contact en inspireren elkaar voortdurend. ‘Het is een uitdaging, iedere keer weer, om materiaal zo om te buigen dat het spannend wordt. Je gaat ermee de diepte in. En slim nadenken over wat je aan het maken bent!’
Ze zijn er trots op dat ze voor de stichting ‘Amsterdammer van het Jaar’ het ‘Eberthartje’ mogen maken. Dat is een zilveren hartje met een sierlijk gebogen gouden E, voor een Amsterdammer met een hart van goud, ter herinnering aan de geliefde burgemeester Eberhard van der Laan.

De ‘Laloli ladies’ zijn populair door hun heel eigen stijl en uitgekiende technieken. Ze maken geen sieraden die je gedachteloos elke dag om hebt en bijna over het hoofd ziet. De dames zijn duidelijk in hun sieraden. Het devies van de zussen is ‘Fun-Funky-Feminine-Sexy and very Stylish!

Geen reactie

U kunt geen reactie achterlaten

VOLG ONS OP