ONDERNEMEN

David Elders van Uitvaartcentrum Elders

Kruislaan 235

Bij ons valt het allemaal erg mee. De klap is vooral in het zuiden van ons land geweest. In het begin hadden we zelfs minder werk omdat er minder mensen stierven. Wel hadden we aan de uitvaarten zelf meer werk. Het bezoek bij een uitvaartcentrum mocht niet allemaal tegelijk naar binnen of naar buiten en de groepen waren kleiner. Dertig, vijftig, zestig mensen, afhankelijk van de grootte van de aula. Soms was er een erehaag en af en toe was er een groep bevriende musici die onderweg speelde. Dan bleven we een paar minuten stilstaan zodat iedereen afscheid kon nemen. Ik doe dit samen met mijn vrouw en wij hoefden geen beroep te doen op steun van de overheid. We mochten in het begin van de crisis ook gewoon de straat op, omdat ons vak tot de vitale beroepen wordt gerekend.
In het begin waren mensen angstig, zeker als iemand aan corona was overleden. Is zo iemand nog besmettelijk? Die angst is nu minder. Na drie dagen is het virus zeker verdwenen.
Ik denk dat we allemaal zitten te wachten op het vaccin. Grotere aula’s bouwen waar je met meer mensen terechtkunt, dat gaat toch minder snel.

WILLEM OOSTERBEEK
Foto: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus