ONDERNEMEN

Jim Zielinski van The Bulldog Hotel

Oudezijds Voorburgwal 218

Die eerste dagen vergeet ik nooit meer. Ik kon de deur zelfs niet achter me dichttrekken omdat we geen slot hebben. Ik heb er dus een nieuw slot in moeten zetten. Alles is ineens leeg. Eerlijk, ik vond het ook mooi, maar voor ons bedrijf was het natuurlijk vreselijk. We draaiden full power, met 42 man uit 22 verschillende landen. We zaten bijna altijd vol. De helft van het personeel moest er uit. Er is zelfs geen security meer. Het was een goed geoliede machine die opeens stilviel. Ook wij hebben overheidssteun aangevraagd. We hebben best wat vlees op de botten, maar we moeten onszelf wel bedruipen natuurlijk.
Van 18 maart tot 1 juni waren we helemaal dicht. Gek, maar we moesten toen tóch werken. Alle waterkranen moesten bijvoorbeeld twee keer per week worden opengedraaid. Na 1 juni steeg de bezetting tot vijftien, twintig procent. Voor oktober hebben we vijftig procent boekingen. Maar ja, als er opeens weer een land rood wordt, regent het zomaar annuleringen.
Voorlopig zie ik nog geen perspectief op iets anders. Hoe lang duurt het nog voor dat vaccin er is?
En dan: gaan mensen weer reizen? Het is wel een beetje een somber verhaal, maar ik hoop dat we halverwege 2021, begin 2022 weer de goede kant op gaan.

WILLEM OOSTERBEEK
Foto: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus