ONDERNEMEN

Kinping Dun van Toko Dun Yong

Stormsteeg 9

De supermarkten deden het goed in het begin van de coronacrisis, maar dat gold niet voor onze toko. Daarvoor zijn we net even te gespecialiseerd. We zijn niet afhankelijk van het toerisme, maar onze klanten komen voor een groot deel uit omliggende steden als Almere en Purmerend. Veel van hen durfden in eerste instantie niet meer naar de binnenstad te komen. Inmiddels is die angst weg en is de situatie wel weer gestabiliseerd.
We hebben ook een groothandel en daar was het heel erg schrikken in maart. In het begin hadden we tachtig procent minder omzet, terwijl de containers met spullen nog wel dagelijks binnenkwamen. We leveren vooral aan de horeca – van eenmanszaken tot sterrenrestaurants over heel Europa. Gelukkig pakten veel ondernemers de zaken goed op, met afhaal- en huisbezorgservice. Toen de horeca openging, in juni, was iedereen weer optimistisch. Dat is nu wat minder.
Alles bij elkaar genomen hebben we geen reden tot klagen, maar die eerste weken waren toch spannend voor onze zaak waar we 61 jaar aan hebben gewerkt. Wat de toekomst ons brengt is erg onduidelijk. Komt er weer een lockdown? We zijn daarom nu wat voorzichtiger. Zo hebben we een stop gezet op nieuwe investeringen. Het enige wat we nu kunnen doen is zo flexibel mogelijk blijven.

WILLEM OOSTERBEEK
Foto: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus