ONDERNEMEN

Eten en drinken in KaapenTein

Drie enthousiaste, stevig in de buurt gewortelde jonge heren – Paul Zon­nenberg, Pascal ter Beeke en Sander Horbach – gaan iets nieuws beginnen op de Zeedijk. Waar ooit het Hofje van Wijs zat, op nummer 43, komt nu hun KaapenTein.

‘We willen er echt een zaak voor de buurt van maken’, aldus Paul. Nu wordt er nog druk verbouwd, maar het ligt in de bedoeling de zaak op 1 no­vember te openen.

Huiskamer
De heren hebben hun sporen verdiend in de horeca. Paul en Pascal runnen al langere tijd een zaak in Utrecht en het restaurant Jacketz op de Nieuwendijk, met een mooie kaart. Sander stond ach­ter de kachel bij de Scheepskameel op het voormalige marineterrein, waar het ook goed eten is.

Alle drie keken al enige tijd met bege­rige ogen naar het Hofje van Wijs. Als ze daar eens iets nieuws zouden kun­nen beginnen! Die gelegenheid deed zich voor toen Thee- en koffiehandel v/h Wijs en Zonen begin dit jaar be­sloot zich terug te trekken van de Zee­dijk en alle activiteiten te concentreren in Bodegraven.

Pascal: ‘We moeten natuurlijk rendabel gaan draaien, maar we zijn er niet inge­stapt met het idee om hier nou eens lek­ker veel geld te gaan verdienen. Nee, het moet een mooi restaurant worden waar je terechtkunt voor ontbijt, lunch en diner.’

Sander: ‘En dan met name voor de buurt. Hier, op de plek waar ooit de penoze van Amsterdam zat, moet de huiskamer van de Wallen worden ingericht.’

Werelden
In KaapenTein worden twee werelden gecombineerd: de levendige Zeedijk, van oudsher een uitgaansgebied – en de Geldersekade, ooit een belangrijke handelskade.

Paul: ‘Die twee werelden willen we met een donkere en een lichtere kant in het interieur van de zaak met elkaar verbin­den. Op de kaap, waar twee woeste oce­anen bij elkaar komen, willen we een stadshaven vestigen waar iedereen wel­kom is: buurtbewoners, bezoekers van de kroegen op de kop van de Zeedijk en klanten van de mooie winkels die je hier vindt.’

Daarom willen de heren zowel een ont­bijt, lunch als diner serveren. Met tussen­door ruimte voor de borrel, aldus de drie ondernemers. ‘Ontbijt: van croissantje tot scrambled eggs. Lunch: garnalen, soep van de dag en uiteraard een keur aan belegde broodjes. De borrel met bit­terballen, olijven en nootjes, maar ook met een hardgekookt bio-eitje. En het di­ner met een verantwoorde entrecote met zwarte knoflook, maar ook een mooi ve­getarisch gerecht’, aldus Sander.

TEKST: WILLEM OOSTERBEEK
FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus