MENSEN

Loyale bezorger; charmante schilder

IS.A (71) is een van de trouwe bezorgers van buurtkrant d’Oude Binnenstad. Hoewel hij hier niet woont, komt hij dagelijks in de buurt die hij op z’n duimpje kent.

Het liefst zou IS.A naar de oude binnenstad verhuizen, maar zie hier maar eens een betaalbaar huurappartement te vinden. De buurtkrant leest hij graag. Toen ruim twee jaar geleden vrijwilligers werden gezocht voor de bezorging, meldde hij zich direct en maakte hij zich in korte tijd populair en onmisbaar. Als een andere bezorger verstek moet laten gaan, springt IS.A in.

IS.A is ook graag gezien bij de vrouwen achter het raam: ongewenste gluurders en baldadig publiek geeft hij een reprimande. En wie stiekem foto’s maakt, kan rekenen op een fikse aanvaring met hem, waarbij er een enkele keer weleens een camera sneuvelt.

IS.A staat voor IS Amsterdam en zo signeert hij zijn kunst. Het zijn charmante schilderwerkjes op ansichtkaartformaat met zowel afbeeldingen van de buurt als vrij werk. Fotografe Marian van de Veen-van Rijk, die het werk voor haar raam heeft staan, heeft de tot dan toe uitsluitend voor zichzelf werkende autodidactische kunstenaar ontdekt en gestimuleerd om te gaan exposeren.

Zijn zeer betaalbare kunst is te zien en te koop bij We Live Here, Café De Hartjes en het PIC (Prostitutie Informatie Centrum).

FOTO: MIRJAM BOELAARS

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus