ONDERNEMEN

BELLEZZA: Culinair reizen

ETEN MET ANTON EN JO

Nu de horeca weer volledig geopend is, pakken we deze editie extra feestelijk uit met een bezoek aan restaurant Bellezza!

Gelegen aan de Oudezijds Achterburgwal 99a, verscholen in een binnenhofje, doet de buitenkant nog weinig vermoeden van het spektakelstuk waar we straks middenin zullen zitten.

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen. Geheel in stijl en met een knipoog naar de Wallen nemen we plaats aan de glamoureuze gouden glittertafel. Niet veel later arriveert de sommelier met een heerlijk glas champagne. De meeste gasten zijn dan al aanwezig. Het is nog even wachten tot ook de laatste gasten binnenkomen, waarna de show kan beginnen!

Restaurant Bellezza biedt een hoogwaardig vijfgangenmenu. Centraal hierin staan de elementen water, lucht, aarde en vuur. We gaan niet alles verklappen, maar we worden in smaak, beeld en geluid meegenomen in een culinaire reis. Vernieuwend, een bijzondere ervaring!

Niet verplicht, maar wel echt een aanrader, is het bijpassende wijnmenu. Gedurende de avond laten we ons verrassen door de fijne keuzes van de sommelier.

De soto soep is een fijne amuse en maakt ons nieuwsgierig naar de rest. Hij wordt gevolgd door het element ‘water’. We beginnen met een fris gerecht van rauwe zeebaars, zwarte limoen en wortel. Opvallend is dat je bij elke gang een passend broodje krijgt met op smaak gebrachte boter. Leuk bedacht!

Dan volgt het element ‘lucht’. Absoluut hoogtepunt is de rode garnaal met chorizo, fregola en paprika, geserveerd in luchtig parmezaanschuim. Wederom heerlijk op smaak en fantastisch bij de zuivere Grüner Veltliner.

Uiteindelijk eindigen we onze dinerreis ‘in de hemel’ met een friszoet dessert van honing, yoghurtijs, roze peper en citroen. Dit heerlijke dessert wordt bijna overschaduwd door de ‘Hemel’ zelf. We zijn dan al verplaatst naar de volgende ruimte: de hemelkamer. De wanden zijn fraai beschilderd met wolken en engelen. Zo moet de hemel eruit zien. Dat geloven wij zeker! We verplaatsen ons nog een laatste keer, ditmaal naar de bar! Hier blijkt de sommelier ook een vakkundig cocktailshaker te zijn. De whiskey sour is echt fenomenaal. Interactie met de andere gasten volgt, het wordt erg gezellig! Bij het afrekenen betalen we de vaste menuprijs van € 67,50. Het wijnarrangement kost ons € 37 per persoon.

Vrolijk lopen we naar huis.

TEKST: ANTON EK
FOT: BRIAN LUBKIN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus