ONDERNEMEN

BORDELLO APERITIVO: Fijne hapjes met Italodisco

Dit keer geen vijfgangenmenu, maar ongedwongen borrelen in Italiaanse sfeer! Halverwege de Zeedijk op nummer 41 opende Bordello Aperitivo begin dit jaar zijn deuren. Een absolute aanwinst voor de buurt.

Italodisco meets wijn- en cocktail bar, bij Bordello Aperitivo zit je goed voor beide. Eigenaresse Eva Aussems staat veelal zelf achter de bar en vertelt ons met liefde over het ontstaan van de zaak.

Haar man Otto Kraanen heeft aan de Oudezijds Kolk 71 de platenzaak Bordello A Parigi. De borrelavonden, die de winkel met enige regelmaat organiseerde, waren zo’n groot succes dat Aussems en Kraanen een vrijgekomen horecagelegenheid aan de Zeedijk huurden. Et voilà! Bordello Aperitivo was een feit.

De roze lambrisering met comfortabele fluwelen banken en marmeren salontafels geven de zaak een prettig uiterlijk. We nemen plaats aan de ruime bar en starten met een aperitief, een bitterzoete Vermout, Campari of Spritz. Opvallend is dat Bordello hier een eigen draai aan geeft. De Mandarinello Spritz, van huisgemaakte mandarijnlikeur, blijkt een perfect begin van de avond. Naast veelbelovende cocktails met namen als Ay-O Mexico en Moskow Diskow is er ook een ruim assortiment aan Italiaanse wijnen. Bij dit alles serveert men van achter de bar een verfijnde selectie aan antipasti. Wij bestellen onder andere de gegrilde groente, Coppa di Parma, en truffelsalami. Gewoon goed, en erg lekker!

We sluiten de avond af met de Tre Formaggi, een selectie van Italiaanse kazen, brood en balsamico-uiencompote. Wederom erg lekker. Bij Bordello Aperitivo kosten de antipasti rond de €8,- per stuk. Wij eten en drinken er met 2 personen voor ongeveer 85 euro. We hadden een heerlijke avond en we gaan snel een keer terug!

Leuke primeur: binnenkort kun je er ook pizza eten. Deze komt dan uit de houtoven van het naastgelegen restaurant Mangia Pizza, maar wordt geserveerd bij Bordello.

Ook goed om te weten: wekelijks zijn er disco-avonden. Compleet met DJ staat de tent dan vol swingend publiek! Op de website bordelloaperitivo.com tref je de line-up voor de komende weken.

TEKST: ANTON EK
FOT: EVA AUSSEMS

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus