ONDERNEMEN

SAMRAT – Een leuke mix van toeristen en buurtgenoten

Veel buurtbewoners komen hier al jaren! Indiaas restaurant Samrat aan de Bethaniëndwarsstraat 17 is met afstand de plek voor het beste Indiaas eten in onze buurt.

Op de dinsdagavond van ons bezoek is het druk en wachten we op het terras even voor er binnen een tafeltje vrijkomt. Het duurt gelukkig niet lang voordat we worden geroepen.

Eigenaar Bhushan Nath ontvangt ons, net als alle andere gasten, hoogst persoonlijk zelf met een grote glimlach. Bij Samrat komt een leuke mix van toeristen en buurtgenoten. Een avondje anoniem uit eten als buurtgenoot is hier dan ook een uitzondering. Het interieur is wat je verwacht: aan de muren veel, door de jaren heen verzamelde, Indiase souvenirs. Op tafel een placemat met wetenswaardigheden over het Indiase rijk.

Maar laten we vooral het eten niet vergeten. De keuze is reuze en soms bijna te veel voor ons.

Standaard begin je hier met Papardam, een knapperige Indiase snack geserveerd met mango chutney en een dunne yoghurt saus.

Na ongeveer vijftien minuten – als je wil, kun je hier snel eten – horen we een sissend geluid uit de keuken komen. De lamb chops zijn klaar en worden geserveerd op een gloeiendhete plaat. Een waar feestgerecht! Het vlees is mals en heerlijk gekruid, net niet te pittig.

Naast diverse vlees- en visgerechten biedt Samrat ook veel vegetarische gerechten. Hardlopers zijn de Saag paneer, een huisgemaakte zachte witte kaas met spinaziesaus, en Baigan Bharta, een soort puree van gerookte aubergine. Wederom heerlijk gekruid!

Wij drinken er een Kingfisher bier bij. Dit huispils blust lekker af bij het kruidige eten. Opvallend is dat veel Indiase gasten hier een geel drankje drinken. Dit blijkt Mango Lassi te zijn, een dorstlesser met gepureerde mango en yoghurt. Dat proeven we volgende keer!

Voor ons geen dessert meer. De porties zijn rijkelijk en de buiken zijn goed gevuld. We krijgen nog een drankje van het huis aangeboden en betalen de rekening. De prijzen zijn hier schappelijk. Wij eten en drinken met twee personen voor ongeveer 50 euro.

Tot ziens buurtgenoten!

TEKST: ANTON EK
FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus