MENSEN

Ewout van der Hoog – De krant leesbaar, de buurt leefbaar

Ewout van der Hoog was jarenlang ‘chef punten en komma’s’ van de krant, zoals hij het zelf noemde. Zijn arendsoog zag ieder fout gespeld woord of dubbele spatie. Elke naam werd door hem gecheckt en daarvoor zocht hij de geïnterviewden soms zelfs persoonlijk op. Dat u dus de krant op (bijna) geen foutje kon betrappen, lag grotendeels aan hem.

Van der Hoog is sinds een jaar afgezwaaid als eindredacteur, maar hij rust zeker niet op zijn lauweren. Reeds jarenlang organiseert hij samen met de gemeente periodieke knipacties om de buurt te ontdoen van fietswrakken en ‘weesfietsen’. Ook de door toeristen achtergelaten ‘liefdesslotjes’ worden samen met Van der Hoog met enige regelmaat weggeslepen.

Zo hield hij de krant leesbaar en houdt hij nog steeds de buurt leefbaar.

De kilo’s metaal die hij met zijn 20.000 weggeknipte liefdesslotjes verzamelde, zijn verkocht aan een oud-ijzerboer en de geldelijke opbrengst is overgemaakt aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De foto waarop Van der Hoog te zien is bij de ingang van zijn ‘voorraadkelder’, is genomen in december 2017.

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus