ONDERNEMEN

THULL’S DELI – Dat gaan we vaker drinken!

In deze allerlaatste editie nemen we jullie mee naar Thull’s Deli. Sinds een paar maanden nieuw geopend aan de Zeedijk 71. Wat een geweldige aanwinst voor de buurt! Thull’s Deli is naar eigen zeggen een eetwinkel: traiteur, lunch- en delicatessenzaak, wijnwinkel, fermentatie en inmakerij in één.

We krijgen deze avond gasten te eten, maar hebben weinig tijd en snellen onderweg naar huis langs Thull’s. Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet. De nieuwe zaak oogt fris, de vitrines zijn rijkelijk gevuld. Voor bij de borrel kiezen we twee soorten gefermenteerde groenten, gedroogde Italiaanse Barolo worst en verse gestoomde makreelsalade. De makreelsalade en droge worst zijn meer dan prima, maar de potjes gefermenteerde groente zijn toch wel onze favoriet. De mixed pickles, bestaande uit gefermenteerde witte kool, bietjes, bloemkool en dille, smaken heerlijk aards en friszuur. De Giardiniera is een combinatie van paprika, wortel, bloemkool, venkel en laurier. Beide zijn snel op!

Als hoofdgerecht serveren we onze gasten de kiptajine met couscous, twee soorten salade en een vegetarische aardappel-zuurkoolschotel met paddenstoelen. De zuurkool is uiteraard gefermenteerd door Thull’s zelf en is zachtzuur. Heerlijk in combinatie met de smeuïge aardappelpuree en een verademing als je (te zure) zuurkool uit een pakje gewend bent. De bijgeleverde wijnen passen uitstekend bij het eten, al zijn we toch wel het meest verrast door de eigen gebrouwen kombucha. Deze gefermenteerde thee is zeer verfrissend, licht bruisend en een gezond alcoholvrij alternatief. Dat gaan we vaker drinken!

De vestiging op de Zeedijk is Thull’s tweede zaak. Na meerdere jaren succesvol te zijn met Thull’s Deli op de Oostelijke Eilanden is er nu de iets kleinere variant op de Zeedijk. De prijzen zijn er gemiddeld. Wij eten en drinken met vier personen voor ongeveer 100 euro. Wat ons betreft is dit de plek voor wie van vers en gezond (afhaal)eten houdt in onze toeristische binnenstad.

Wat een aanwinst. Ga hier snel eens langs!

TEKST: ANTON EK
FOTO: RENÉ LOUMAN

Meer nieuws

ONTWIKKELINGEN De krant stopt

De krant stopt

LEEFBAARHEID Mercurieus

Mercurieus